Hemhälsa Lax med grönt mos

Lax med grönt mos

Posted in : hälsa, hälsa, mat, maghälsa, hälsovinst, Ketogen, Ketos, LCHF, LCHF-recept, mat, recept, restaurang on by : ingmariehu Etiketter:

Idag kör vi hårt och jag måste säga att maten på Västra Station i Malmö, var bra för oss LCHF-are. Vi tog Hälleflundra och det var mycket Hälleflundra och två minipotatisar. Sen var det lök och grönkål.

Dagens lunch var två bitar lax som jag gjorde i portionsformar i ugn. Kokosfett runt och örtsalt och peppar på sen 4 min i mikron på högsta. Kolla noga för mikrovågsugnar är så olika. Under tiden gjorde jag mos på broccoli, blomkål och en näve brysselkål som sett sina bästa dagar. Jag använde både stammen på broccolin och bladen som var fina från blomkålen. Dessa skivade jag tunt. Broccolibuketterna åkte i när det andra kokt 5-6 minuter. Behåll ca 1 dl av kjokspadet och kör i sönder grönsakerna med stavmixer. 2 pressade vitlöksklyftor och lite vispgrädde och smör samt salt och peppar så ska det vara klart. Provsmaka.